EBA VELİ MEKTUBU

EBA Veli Bilgilendirme Mektubu

10.10.2018 765

2019-2020 eğitim öğretim yılında Eğitim Bilişim Ağı´nın daha etkin ve verimli kullanımını sağlamak amacı ile öğretmen ve öğrencilere Yönelik yapılan EBA tanıtımlarına ek olarak velilerinde bu konuda bilgi sahibi olmaları ve EBA yı kullanıp, kullandırmaları amacı ile velilerimize aşağıdaki EBA VELİ MEKTUBU gönderilmiştir.

Değerli velimiz,

Aşağıda Fatih Projesi kapsamında gerçekleştirilen EBA platformuna dair bilgilendirici bir içerik bulunmaktadır.Öğrencinizin ders dışında EBA'ya katılımını artırmaya çalışmanız tavsiye edilir.

EBA-EĞİTİM BİLİŞİM AĞI

Eba, eğitim kalitesini artırmaya yönelik, tüm ders içeriklerine ulaşabileceğiniz bir dijital platformdur. www.eba.gov.tr adresinden ulaşabileceğiniz bu sisteme, öğrencinizin e-okul şifresi ile giriş yapmasını sağlayabilir; yine aynı şekilde giriş yaparak kendiniz de sistemi inceleyebilirsiniz.

Eba'da tüm derslerin ünitelerine, testlerine, konu anlatımlarına, videolarına, çalışma sorularına ulaşabileceğiniz ve yine öğrencinize gönderilen ödevlerin gerçekleştirildiği EBA DERS;

Video, ses, görsel ve diğer çoğu materyali bulabileceğiniz İÇERİK;

Güncel yarışmaları takip edebileceğiniz YARIŞMALAR;

İnteraktif çalışmalara ulaşabileceğiniz UYGULAMALAR ;

Dosyalarınızı saklayabileceğiniz EBA DOSYA;

Kurs başvuru ve bilgilerine ulaşılabilen E-KURS modülleri bulunmaktadır.

Müfredat ile tamamen paralel içeriklere sahip EBA'da katılım arttıkça öğrenciniz de eğlenirken öğrenecek ve ders başarısı artacaktır.

Dilerseniz telefonunuza da Eba uygulamasını indirebilirsiniz. İlginiz için teşekkür eder, katılımlarınızı bekleriz.

Muharrem EKREM

BT Rehber Öğretmeni